« « Suzuki RM250 -00 | Suzuki RM250 -02 » »

Suzuki RM250 -01

rm25001

RM modellerna är de mest förändrade till -01, inte bara motor och fjädring, utan också en helt ny ”look” med neongul plast.

Suzuki har lyckats banta 250:n med hela 4 kilo. Som sagt helt ny motor, 1kg lättare än föregångaren, den nya motorn är kompakt och kraftfull. Helt ny tvåstegsavgasport, ändrad portning, omdesignad topp, ny krök. Förgasaren, Keihin PWK 38mm med TPS, är även den omgjord.

Botten och mellanregistret är motorns styrka. Trottelrespons direkt från tomgång är kvick och rapp och motorn drar hårt i mellanregistret. Till skillnad mot de gamla RM som har haft en riktig effektkick och tendens att göra slut på bakdäck så har du med den nya motorn mer fäste i backen, men den är fortfarande stark. Förare som gillar att varva kommer känna att RM’en planar ut mot toppen fortare än vad konkurrenternas hojar gör. Men för en för en medelduktig förare räcker effekten bra till.
Denna typ av effekt passar fint på tighta banor med mycket kurvor.

Koppling och växellåda fungerar väldigt bra, aldrig att man missar en växel.

Framgaffeln är i år från Kayaba, förra året var det Showa. Även här finner vi en viktbesparing på närmare ett kilo enligt Suzuki.
Gaffeln är mjuk men bottnar ändå inte lätt. Bakdämparen är lite svårare att klicka in rätt, men hittar man rätt blir den fin.
Suzukin känns lätt, lite 125-aktig, men högfartsstabiliteten är ändå god, bättre från tidigare år, styrvobbel kan dock förekomma. Kurvtagningen är även den bra, tar gärna innerspåret.

Förgasaren har som sagt TPS (Trottel Position Sensor), men kopplar man ur TPS-systemet så går Suzukin bättre. Den varvar kvickare och drar bättre på topp, utan att förstöra den fina botten/mellan kraften.
Med racing bensin, högre utväxling (byt till 48 bak) och TPS-systemet urkopplat så blir det stor skillnad mot original.

Den nya ramen och bakramen har fått en annan utformning och tjocklek, vilket har gjort den smidigare än tidigare. Fotpinnarna har blivit flyttade 9mm högre och 9mm bakåt för att matcha med den nya ramen.
Bromsskivorna är omdesignade, bakbromsen är också förändrad. Ny kedja och bromspedal.

rm25001rightreartankhmotor

Kommentarer

Inga kommentarer för “Suzuki RM250 -01”

Kommentera!

Du måste vara inloggad för kommentera.

« « Suzuki RM250 -00 | Suzuki RM250 -02 » »