« « Videopresentationer inför Motocross VM | AMA Supercross Round 14 New Orleans » »

Honda CRF450 2013, fler prototypbilder

Honda CRF450 2013 Prototype

2012-04-08
Dubbla luftburkar, kraftigare svingarm, hydraulkoppling, Launch control och luftdämpad framgaffel. Detta är Hondas fabrikshoj som utgör en prototyp av nästa årsmodell 2013. På bilderna ser vi en luftburk på var sida om bakstötdämparen. Stötdämparen är placerad helt i mitten, normalt är den något förskjuten i sidled.

Honda CRF450 2013 Prototype, motor
Avgasröret löper ut på höger sida av motorn, går sedan runt på vänster sida och tillbaka ut på höger sida. Denna fabrikshoj har samma typ av Launch control som Kawasaki. Den aktiveras genom att trycka ner en knapp då tvåans växeln är ilagd. Så snart trean läggs i avaktiveras Launchsystemet.

Honda CRF450 2013 Prototype, motor
Hydraulisk koppling där slavcylindern sitter framför framdrevet. Locket fram på avgasröret är till för att mäta syrehalten (för mappningen). Det yttre röret runt avgasrörets bakre del är ett värmeskydd då det annars riskerar att bli för varmt kring bakstötdämparen pga. avgasrörets dragning.

Honda CRF450 2013 Prototype, motor
Motorhalvorna ser annorlunda ut jämfört med en produktions 2012’a. Bakdelen av motorn sitter monterad högre upp vilket ger en annan vinkel på motorn i ramen.

Honda CRF450 2013 Prototype, Showa SFF Air
Showa SFF Air gaffel, specialtillverkad styrkrona, bensintank i kolfiber och Renthal Twinwall styre. Showa SFF gaffeln har dubbla luftkammare i det ena benet och dämpningen i det andra. Gaffeln ger en viktbesparing på knappt ett kilo jämfört med en konventionell stötdämpare med fjädrar.


Källa: http://www.moto.it/news/paolo-martin-descrive-novita-honda-ufficiale-2012-di-bobryshev.html

Kommentarer

Inga kommentarer för “Honda CRF450 2013, fler prototypbilder”

Kommentera!

Du måste vara inloggad för kommentera.

« « Videopresentationer inför Motocross VM | AMA Supercross Round 14 New Orleans » »