« « Spektakulär uppvisning i enduro och paragliding! | Go Pro HD: Följ med James Stewart » »

BRD Redshift MX

BRD RedShift MX

2012-02-19
Under helgens mässa (17-19 februari) i Indianapolis, USA presenterades det senaste i utvecklingen av eldrivna motocrosscyklar. BRD RedShift MX har en elmotor som utvecklar 5.2 kWh (40 hk) och vars totalvikt landar på 114 kg. Siffror som inte ligger alltför långt efter en modern 250cc 4-takt. Även chassit kan jämföras med en fullstor hoj då man monterat en WP dämpare fram (48 mm) med 300 mm fjädringsväg och en WP enkeldämpare bak, båda fullt justerbara. Hjulen mäter 21 resp 19 tum.
BRD’s VD Marc Fenigstein talar om flera fördelar med en elmotor. Serviceintervallerna är inte alls lika täta, här kan man räkna på 200 h innan service. Dessutom finns det ett väldigt användbart vrid direkt från det att man vrider på rullen. Räckvidden på en laddning ska vara cirka 100 km.

Produktionen är tänkt att starta under 2013 och målet är då 1000 motorcyklar. Priset beräknas hamna på $14,995 eller omräknat i svenska kronor ca. 105,000 kronor.

Medans vi väntar på filmer från crossbanorna kan vi ta en titt på Supermotardversionen av denna hoj som presenterades redan under augusti förra året.Kommentarer

Inga kommentarer för “BRD Redshift MX”

Kommentera!

Du måste vara inloggad för kommentera.

« « Spektakulär uppvisning i enduro och paragliding! | Go Pro HD: Följ med James Stewart » »